Tanken är inte att blogga, men nu när du ändå hittat hit så har du en del att läsa sen gammalt!

Kungsleden

Kungsleden

Allt börjar 2010 när jag tar studenten. Jag får en upplevelser av min far, vi ska vandra. Jag får välja vart själv, men vi har länge pratat om kungsleden så när vi 2017 (yes du läste rätt, jag hann flytta hemifrån till lägenhet, köpa hus och få barn innan) äntligen kom iväg kunde jag knappt tro det själv! Pga. nämnda livssituation valde vi att göra det så snabbt vi bara kunde, så vi flög upp en tisdag, och på lördagen gick planet hem igen. swedish


Ny hemsida!

ÄNTLIGEN!

2015 fick vi vårt första barn. Då slutade jag även att blogga. Tills nu.

Kollar du på bloggen, som jag på ett fiffigt sätt gömt nere i footern på hemsidan så att inte alla ska se hur sällan jag bloggar, så ser du att jag inte har bloggat sen 2015. Då fick vi också vårt första barn, vi köpte hus och jag har bara fått mer och mer jobb sen dess. 2017 blev jag sjukskriven pga stress, 2018 fick vi vårt andra barn.

2019 startade jag AB, och har precis avrundat mitt bästa år någonsin.
Med det firar jag med en helt ny hemsida som jag slängt ihop under de sista veckorna på året, och idag på nyårsafton så går den live. Fel finns säkert, jag är trots allt fotograf, men jag har gjort alla mina hemsidor själv tidigare och det kan ju inte vara svårare nu…

Jag börjar 2020 med att vara föräldraledig med Nora, vårt andra barn, i en månad innan hon börjar förskolan. Därefter tar jag mig ann året som – så klart – kommer att bli det bästa någonsin! Och då menar jag inte bara jobbmässigt utan livet. Och jag lovar inte att jag kommer börja blogga mer. Men hemsidan är åtminstone fräsch och aktuell med lite mer av de jobb jag gjort de senaste fyra åren. Vill ni följa mig mer på veckobasis får ni hoppa över till instagram där jag mestadels håller hus, min facebook har även den pausats sen 2015.

Instagram

Hör av er om ni hittar några fel, dom finns säkert men jag kunde inte vänta längre. Nu kör vi.

Gott nytt år!


Flygbilder

Att ta flygbilder är idag ingen dyr historia. Men vill du ha riktigt bra material så är det en annan femma. Som nämnt tidigare kör jag med två maskiner idag, en DJI Phantom 3 Professional – en liten behändig maskin som levererar över förväntan för sin lilla storlek .

swedish


Flygfoto

En av nyheterna som jag från 2015 kan erbjuda är flygfoto och flygfilm. Bilder från luften är inte något som varit jättelätt att ta fram tills för bara några år sedan. Tidigare har man varit tvungen att hyra en riktig helikopter eller att fota från flygplan, eller att köra med en zeppelinare, men idag kan nästan vem som helst köpa en ”drönare” och flyga med. Och det går alldeles utmärkt, så länge du använder den privat och inte gör något jobb med den. Gör du det krävs tillstånd från Transportstyrelsen samt en ansvarsförsäkring. Vilket jag självklart innehar. Ska bilderna sedan publiceras behövs tillstånd från Försvarsmakten. Ja ni förstår, det är en liten procedur.

Idag har jag en maskin, en mindre för lättare jobb där bilderna ska användas till webb eller upp till A4 eller A3-storlek. Inom två veckor kommer jag att ha två maskiner, där den större kan bära min riktiga systemkamera (Canon 5D). Jag kommer med andra ord att kunna leverera grymt hög kvalité på både stillbilder och film framöver, och att printa ut ett lastbilsflak eller en hel husvägg kommer inte att vara några problem framöver. Här är några bilder jag tagit med min mindre maskin.

 

Flygfoto hjo mariestad tibro Flygfoto Mariestad Flygfoto Mariestad Flygfoto Mariestad tidan skövde Flygfoto lantbruk skövde Flygfoto Mariestad hamn dji phantom flygfoto

 

För fler bilder och mer inriktning på arkitektur vänligen besök min hemsida via menyn alternativt www.arkitekturfotografen.se


2014

Jag vet inte vart jag ska börja.

Bloggen.

Över 1 år sedan senaste inlägget. Ja jisses. 2014 var ett år som jag bokstaverar JOBB. Jag har jobbat! Kollar man på siffrorna så jobbade jag 50% mer än vad jag gjorde 2013. Plus allt annat som hände under året! Vi tog steget och bestämde oss för att skaffa barn, varför vänta liksom? Vi har allt vi behöver! Stadigt med jobb, en bostadsrätt att bo i, vi har det tryggt. Att välkomna en liten mini-andré till världen var helt naturligt. Och i februari 2015 var det dags! 3280 gram och 50 cm lång kom han ut, lille Hilmer. Så söt. Helt underbar.

Hilmer

Och sedan dess har det ju vart ännu mindre tid hemsidan och bloggen. Men ikväll, ikväll smäller jag till med ett blogginlägg! Under året som gått ska jag hunnit med att fotografera över 800 objekt åt mäklare runt om i Skaraborg. Det har vart slitigt, men det har funkat. Det är inga 8-17 tider man jobbar, men det går bra ändå. Det har blivit ungefär 4000 mil i bilen, och jag har väl förmodligen blivit lika fet på köpet. Jag har fått min flickvän att gråta då hon trodde att jag ramlat ner för ett berg på ön Thassos i Grekland, jag har spytt på Camp Nou och jag har ätit dyr fisk på Island som fått min mage att balla ur helt. Jag har börjat leverera flygbilder till både mäklare, företag och kommuner/andra instanser, och satsar hårt på detta. Jag har fotat åt husleverantörer, jag har fotat arkitektur, jag har fotat bröllop. Jag har filmat åt företag, i både Sverige och i Danmark. Ska jag vara ärligt kommer jag inte ihåg allt jag gjort. Men det jag kan säga er är att det har varit ett riktigt grymt år! Här kommer en liten liten liten liten smakbit av året, resten kommer förhoppningsvis snart. Ha det fint!

inredningsfotograf interiörInredningsfoto interiör arkitektur interiörfotograf stockholm interiörfotograf stockholmBarcelona Agbar Tower Iceland Harpa architecture Thassos GreeceFlygfotograf Mariestadflygfotograf skaraborgWedding photographer Iceland Bröllopsfotograf Norrqvarn Bröllopsfotograf Norrqvarn Bröllopsfotograf Mariestad Bröllopsfotograf Mariestad Bröllopsfotograf Mariestad

Som ni vet lägger jag inte upp mer bröllopsjobb här utan alla bröllopsjobb gör jag nu under namnet The Wedding Guys som jag kör ihop med Benjamin Rudström. Ni finner vår hemsida här: theweddingguys.se

Arkitekturjobb lägger jag upp på arkitekturfotografen.se

Och hädanefter ska jag försöka att vara lite mera aktiv här på bloggen. Hemsidan ska genomgå en liten makeover så att ni enklare förstår vad jag faktiskt sysslar med, och ja, det är lite att styra upp helt enkelt. 2015 here we go!


Mellandagarna i Sälen

Dagen efter julafton åkte jag direkt upp till Sälen. Vad är en jul utan snö? Vädret har ju inte varit på julens sida direkt och enda snön som kom innan var från stormen Sven, då jag var på Bali (klicka på länken för att se bilderna från första stället jag var på!). Så att åka upp till fjällen var inget svårt val. Självklart fotade jag en hel del och här kommer ett urval av bilderna!

Bröllopsfotograf HundfjälletBröllopsfotograf HundfjälletBröllopsfotograf fjällkyrkanBröllopsfotograf fjällkyrkanBröllopsfotograf skidåkningBröllopsfotograf skidåkningBröllopsfotograf skidåkning trollskogenBröllopsfotograf TrysilBröllopsfotograf TrysilBröllopsfotograf TrysilBröllopsfotograf SäfsenBröllopsfotograf SäfsenVäggen HundfjälletVäggen HundfjälletHundfjället till TandådalenBröllopsfotograf TandådalenBröllopsfotograf TandådalenBröllopsfotograf TandådalenBröllopsfotograf LindvallenBröllopsfotograf LindvallenFotograf Högfjället lindvallenFotograf Högfjället lindvallenFotograf HundfjälletFotograf TandådalenFotograf Vemdalen


Workshop Actionfoto – Downhill 2.0

Eftersom intresset blev så stort efter första workshopen i Actionfoto – Downhill, så blev det en till denna sommaren! Likt första gången spenderade vi helgen i Säfsen och i deras banor som passar perfekt för ”nybörjare”. Vi fotografer behöver ju också ta oss runt i systemet och då går man inte, man cyklar. Och då vill vi inte vara i de värsta backarna med stora dropp och liknande, därför passar Säfsen perfekt. Och även om du åkt några gånger innan så kommer du inte tröttna på Säfsen, de har banor även för den erfarne. Och bara 20 mil från Mariestad, bättre blir det inte!

Här kommer ett gäng bilder från workshopen där vi gick igenom lite olika saker de olika dagarna, både in actionfoto, olika val av objektiv och brännvidder, vad inställningar kan göra för känslan i bilden och lifestylebilder, alltså bilder som inte är åkning men som bidrar till känslan för sporten.

Det var oerhört kul och jag har redan fått intresse för ytterligare workshops nästa sommar, kul!

lift säfsen sommar åkning skidor cykel
säfsen cykel åkare mountainbike
workshop downhill
portrait porträtt åkare cykel
workshop portrait action sports
workshop mountainbike dude
säfsen downhill photography sweden
säfsen downhill workshop
wallride downhill sweden
downhill hopp jump action
downhill åkare porträtt
downhill åkare säfsen
cykel downhill säfsen
säfsen dimma svartvit
sommar säfsen fjällen
lift säfsen sommar
sportfoto workshop utbildning
utbildning downhill fotografera
utbildning foto downhill
säfsen downhill mountainbike
downhill säfsen mountainbike
downhill säfsen
actionfoto downhill säfsen
downhill photography workshop
actionfoto downhill


Timelapse norrsken/stjärnor på natten

Något som ni kanske inte vet, men som jag sysslat med mycket det här året, är timelapse. Det har blivit mitt privata projekt, som senare kommer mynna ut i en längre film. Timelapse är förkortat bilder som man lägger ihop till film. Du kan ta bilder under en hel dag där man ser soluppgång, dag och solnedgång. Det kan vara en bild på en väg där bilarna flyger fram under hela dagen, där människorna strosar runt och man ser hur alla försvinner ju närmare kvällen/natten man kommer. Det kan vara bilder tagna under flera månader där man ser en fastighet byggs upp från grunden. Det kan vara stjärnor som rör sig uppe i himlen, och det kan vara norrsken som dansar runt på himlen. Det är de två sistnämnda som jag har spenderat många kalla nätter utomhus för att fotografera.

Jag bor ju alldeles för långt söderut i Sverige för att egentligen kunna se norrsken, men faktum är att jag ser det oftare än vad någon ser under dess livstid här nere. Bara denna vintern har jag nog fotograferat norrsken ett tiotal gånger här nere, majoriteten tror att man behöver ta sig upp till Kiruna för att få se norrsken men så är det icke. Visst är det starkare ju längre upp man kommer, men det finns även här. Det gäller bara att veta när, var och hur man ska se det. Därför har jag börjat följa massor av hemsidor och prognoser som berättar om solens aktivitet och chansen till norrsken på lägre breddgrader.

Nedan finner ni några bilder tagna ur de timelapsar jag har fotat hittills. Jag har fotat sedan förra vintern, dock med ett uppehåll under sommaren då det är alldeles för ljust här.

Besök min facebooksida för att följa mina utflykter nattetid och se bilderna: www.facebook.com/photographerandrenordblom

timelapse tb3 emotimo tree timelapse tb3 emotimo aurora dynamic perception night time-lapse night milkyway time-lapse aurora time-lapse night photography emotive time-lapse water night tb3 black emotive emotimo tb3 stage one system time-lapse aurora northern light time-lapse canon