4-7 Juli anordnade jag en workshop i Actionfoto. Det var en riktigt bra helg med bra väder och grym åkning! Totalt blev vi fem stycken som under dagarna prövade på downhill, fotade och utbytte erfarenheter och kunskap.

Jag är av meningen att för att få bra bilder måste man förstå sporten man fotograferar, man måste veta när ”det” händer och varför, och vad som händer. Man måste veta när bilden ska tas, och när en bild är en bra bild eller inte. För en fotograf kan en bild vara bra så fort bilden är tekniskt korrekt, alltså att alla inställningar funkar och bilden blev som man tänkt sig, skarp, korrekt exponerad och med en korrekt komposition. Men åkningen kan vara tråkig, den kan vara ”mitt emellan”, och då är det ingen bra bild. Därför förespråkar jag att man måste veta vad man fotar, och vad är då inte bättre än att pröva på sporten? Så det var det vi gjorde. För att ta oss runt på fjället hyrde vi alla downhillcyklar och cyklade runt. I början cyklade vi utan kameror och bara testade vad det gick ut på, när man hade roligt och när det var som svårast. Sedan gav vi oss ut med kamerorna och fotade.

En av deltagarna höll även på med utforskning av ödehus, så på kvällen drog vi ut och utforskade en gammal industribyggnad några minuter bort. Riktigt häftigt!

 

actionfoto workshop actionfoto workshop downhill downhill säfsen workshop action fotografering workshop utbildning mountainbike workshop actionfotograf downhill skog säfsen downhill säfsen bike park downhill workshop sverige säfsen utbildning weekend säfsen skidor utbildning sommar fjällen downhill mountainbike sommar dirt actionfotograf downhill workshop ödehus säfsen ödehus säfsen fotografering

Jag är riktigt nöjd med helgen och det vet jag att alla deltagare är också! Funderar starkt på att hålla fler workshops i framtiden, finns intresse av att medverka, hojta till med ett mail! Kommer bli inom flera områden, actionfoto, nattfotografi (landskap, möjligen en norrskensresa till norra sverige och norge), bröllop osv.