Fotograf i Mariestad

OM MIG

Om en bild säger mer än tusen ord, varför inte låta bilderna tala?

Flygfoto- och film

Med smidig utrustning åtar jag mig flygfotograferingar med minst 20mpxl i stillbildsupplösning och 4k/60fps i film. 

Företagsfotografering

Vare sig det är nya personalbilder, verksamhetsbeskrivande bilder till webb och tryck, rörliga instruktionsfilmer eller företagspresentationer, content till sociala medier eller en reklamkampanj så hjälper jag er.

Film

Företagspresentation, produktfilm, instruktionsfilm, a-roll, b-roll, SoMe content, listan kan göras lång. Oavsett så kan jag hjälpa dig att fånga rörligt material, ljussatt, med ljud, i rörelse. Självklart även uppifrån luften.

Fastighetsfotografering

Med snart 200 000 interiör- och exteriörbilder levererade till mäklar- och byggbranschen vet jag hur det funkar. Och genom min samarbetspartner Husfoto kan jag leverera 3D/360 foto för fastigheter. Privatbostad, fastighetsägare, hotell, butik, you name it!

Porträtt

Behöver ni uppdatera personalporträtten? Vare sig ni önskar porträtt i studiomiljö eller i den befintliga arbetsmiljön har jag möjlighet att hjälpa er. 

Arkivbilder

Med över 10 år i branschen har jag samlat på mig många tusentals bilder. Kolla in min bildbank, där finns hundratals bilder som kan hjälpa dig att skapa ett komplett bildpaket till din verksamhet.


Jag heter André Nordblom, är 32 år och har jobbat som professionell fotograf i Mariestad och Skaraborg sedan 2010. Idag jobbar jag främst mot företag och region/kommun inom flera olika branscher som byggnader/arkitektur, arbetsmiljöbilder (tex inom turism och industri) on location eller i studiomiljö, rörlig film, flygbild etc.

Med utgångspunkt i Mariestad har jag nära till många städer och värdefulla områden, och i Skaraborg finns flera stora verksamheter som ständigt utvecklas och växer.
Bara i lilla Mariestad kommer det hända oerhört mycket de kommande 10 åren, delvis tack vare kommunens lyckade satsningar på hållbar energi. Vi ska – förutom många mindre satsningar – få ny klass 2 anstalt från Kriminalvården, utbyggnation av Metsä Tissues pappersbruk och Volvo ABs största satsning på en batterifabrik för att bara tala om några större satsningar. Mitt i smeten finns jag med studiomiljö och utrustning för att fotografera och filma on location.

Sedan jag startade min fotokarriär har jag drivit en fotostudio, jag har gjort timelapse-filmer under norrskenet på både Island och i nordnorge, jag har fotat bröllop i både Sverige och Norge, klättrat mellan fartyg ute på öppet hav för att få en bättre filmvinkel, hängt ut ur bilfönster för att filma bilreklam på vår vackra bästkust och fotat över 9000st (!) bostäder åt de lokala mäklarna runtom Mariestad och Skövde. Mina bilder har använts på tidningsomslag, på stora vepor á flera meter, i branschtävlingar och på många hemsidor och trycksaker.

Utöver fotografering älskar jag båtlivet, både motorbåt och segling. Och bara tanken på att leta orört puder (på främst bräda men även skidor under senare år) ger mig gåshud. Att vandra bland fjäll och skog är inte fy skam det heller, men det finns något än mer värdefullt som tar upp mer av min lediga tid.
Mina kära två barn Hilmer och Nora, och deras grymma mamma Ida som jag träffade när jag var 15 år(!). Vi bor i vårt hus i sommaridyllen Sjötorp, vid Göta Kanal och Vänern, där jag har mycket av min släkt, nära. Att ha familj tätt inpå knuten kan verka jobbigt för vissa, men för mig som är uppväxt med att alltid ha gångavstånd till föräldrar, farföräldrar, kusiner osv. vågar jag påstå att det är en tillgång få förunnad. 
Att vi desutom är egenföretagare i princip hela tjocka släkten där några jobbar inom fiske, någon inom ekonomi, någon äger sin egna frisörsalong, några driver flera verksamheter inom turism och någon jobbar med webb/marknadsföring ger mig en än starkare drivkraft att köra mitt allra bästa och tillföra kunskap och expertis inom mitt område, och det är i den här tillvaron jag hittar min inspiration och glädje att skapa bra bildmaterial, i en vacker livsmiljö.

Det här är en tillvaro jag njuter av varje dag.

VARFÖR SKA DU ANLITA MIG?

Tack vare min mångsidighet tror jag att många företag ser fördelarna med att anlita mig. Ska vi dra den korta versionen så kan jag hjälpa er att ta fram bra marknadsföringsmaterial vad det än gäller rörande stillbild eller rörlig film.

Vill du ändå höra den långa versionen?

Vare sig det handlar om porträtt på personal, verksamhetsbeskrivande bilder i industri- och fabriksmiljöer, produktbilder, lifestylebilder i fjäll eller på båt, flygfilm från ett bunkerfartyg i böljande vågor i 12 sekundmeter, film från den där flygplans-tankningen som inte får missas, reklamfilm till sociala medier, eller för att ta fram en 3D-modell på din nybyggda fastighet, så kan jag hjälpa dig. Jag har många nöjda kunder som säkert inte har något emot att svara på ett par frågor om du söker referenser, så hör av dig så ger jag dig de kontaktuppgifter du behöver!

Listan kan göras nästintill oändligt lång på men det viktigaste är, jag kan hjälpa er att skapa värdefullt bildmaterial för att lyfta ert varumärke och marknadsföring till nästa nivå!

Hör av er så skapar vi något grymt ihop!

Kontakta mig!
Behind the scenes
filmare mariestad antik
behind the scenes
behind the scenes André nordblom
film fotograf mariestad

Behöver ni hjälp med att göra er grafiska profil tydligare med hjälp av bilder och film?

Kontakta mig!