MannTek

Uppdrag: Dokumentera en LNG-bunkering mellan två fartyg på öppet hav åt MannTek.

MannTek

utvecklar snabbkopplingar till en rad olika applikationer, bland annat till båtbranschen och LNG. Det är en krävande miljö och tack vare deras produkter sparar man både tid och samtidigt ger arbetarna på båten en säkrare arbetsmiljö.

Coralius

är världens första fartyg som löpande bunkrar LNG till andra fartyg ute till havs, utan att behöva gå in i hamn. Fördelarna är många, t.ex. tiden och kostnaden för att angöra en hamn för att bara nämna något. Dessutom kan de utföra fler bunkringar under kortare tid. Gasum är det bolag som driver försäljningen av gasen.

 

Utmaningen

för mig var att i en EX-klassad arbetsmiljö få tillräckligt bra bild- och filmmaterial, som ensam fotograf. Innan vi träffat kaptenen visste vi inte om vi fick använda vanlig kamerautrustning öht, men turligt nog upprättade han en zon där jag fick vara (längst bak på taket på bryggan), där var jag också fast. Jag riggade upp totalt tre kameror, systemkamera, gopro, samt en drönare som jag själv körde en bit utanför båten under tiden som de andra kamerorna rullade. Det var, likt nästan alla tidigare filmer jag gjort åt MannTek, en engångschans, vi var på båten i två dagar och det här var enda tillfället de genomförde bunkringen. Missade jag att sätta på en kamera, eller att ett minneskort blev fullt, gick dagar av förberedelse till spillo. På väg till Göteborgs hamn fick vi turligt nog en till chans, de skulle göra en till bunkring. Nu fick kunden två filmer och bildmaterial – från en resa. Winwin!

Klipp från drönaren behind the scenes

Vill ni ha hjälp med att skapa något liknande?

Kontakta mig!