Efter en dag med riktigt skitväder kunde sista hela dagen inte blivit bättre. Jag vaknar upp till strålande solsken och bestämmer mig för att spendera hela dagen i Norge. Visst är Sverige fint med mycket snö, fjäll osv. men kombinationen mellan stora ståtliga vassa berg och öppet hav, det slår det mesta! Så jag packade prylarna och begav mig till Narvik. Jag började med att åka en runda genom staden och kikade lite, gick på en stenstrand i en timme och bara njöt och kollade på några monument från slaget om Narvik.

Sedan åkte jag liften upp till toppen av Narvikfjellet där jag åt lunch på restaurangen. Denna slår nästan lunchen på fjällstationen i Kebnekaise, men bara nästan. En sådan lunchutsikt är inte var dag man har! På kvällen hade jag lite svårt att bestämma mig vart jag skulle fotografera. Det stod mellan två stränder, men tillslut valde jag den jag hittade först. Och tur var väl det, jag hade helt glömt bort det här med ebb och flod. Hade kameran stått på det andra stället hade den legat någonstans på botten av Ofotfjorden som den heter. Det var inte helt riskfritt på det andra stället, efter några timmar bestämde jag mig för att kolla kamerorna och självklart låg de nästan under vatten, ena fjärrutlösare stod under vatten och jag fick verkligen hoppa mellan stenarna för att få båda kamerorna, och detta var mitt under norrskensshowen. Så jag fick avbryta timelapsen, men det var bara bra det för då kunde jag ta några vanliga stillbilder.

Dag 5 var det bara att packa ihop och bege mig till Kiruna och flygplatsen. 5-6 timmar från att jag var i Riksgränsen la jag mig utslagen i soffan hemma i Mariestad, fylld med intryck och möjligen som en annorlunda människa. Norrsken har verkligen fångat mig och jag kan sitta i flera timmar och bara kolla upp i himlen och njuta av showen. Det är en sådan häftig och overklig naturupplevelse att jag knappt förstår att det är sant. Och att man har sådan tur att bor i nästan rätt del av världen, det är helt otroligt. Här nere i Mariestad är chansen att se norrsken inte särskilt stor även om den finns, så det gäller att spendera mycket tid ute samt följa diverse prognoser på solens aktivitet mm.

 

riksgränsen skidor snö riksgränsen skidor snö riksgränsen skidor snö narvikfjellet baksida riksgränsen sten strand narvikfjellet baksida riksgränsen sten strand narvikfjellet baksida riksgränsen sten strand house narvikfjellet hus boende norway water fjord stone northern norway fishing boat norway water fjord mountain cottage house view norway water fjord mountain print store norway water fjord mountain cottage norway water fjord mountain rain deer norway water fjord mountainslaget krig narvik monumentnarvikfjellet utsikt restaurang mat narvikfjellet flygplats narvik airport narvikfjellet utsikt restaurang mat narvikfjellet utsikt restaurang mat narvikfjellet utsikt restaurang mat narvik avstånds skylt oslo kiruna narvik narvikfjellet lift ski skidor narvik narvikfjellet lift narvik narvikfjellet lift narvik narvikfjellet lift norway clam mussel narvik mountains self-portrait narvik mountains water narvik mountains water narvik mountains water narvik sunset seaweed mountain norrsken narvik aurora borealis northern scandinavia norrsken narvik northern scandinavia photographer self-portrait norrsken narvik northern scandinavia photographer selfie norrsken narvik northern northern light norway print store norrsken narvik northern norway print store aurora norrsken narvik northern norway comet star falling norrsken narvik northern norway photographer