is bild vinter tre prickar swedish house mafia

 

SEO. Sökmotoroptimering. Alla har ni varit i kontakt med orden. Att komma högst upp på Google. Det är värt mycket för många. Och du vet själv hur det är, inte letar man igenom 20 sidor när man letar efter t.ex. en snickare, eller en webb-butik som säljer låt oss säga skidor. Eller fotograf. Sökmotoroptimering är a och o för att få jobb via sökmotorer. För att folk ska hitta dig. Söker man på Bröllopsfotograf Mariestad på Google kommer jag i skrivande stund på andra plats med Eniro på första plats. Söker man på fotograf Mariestad kommer jag på 6:e plats.

Sökmotoroptimering är om jag ska vara ärlig jävligt svårt. Men det egentligen är det inte särskilt svårt. Läser man bara på lite och är smart är det ganska ”lätt”. Dock gäller det att hänga med i svängarna, mycket händer hela tiden och saker utvecklas. Google skaffar nya algoritmer och saker som var viktiga förut är inte lika viktiga längre.

Det är inget för en fotograf.

Och absolut inget för en bröllopsfotograf.

Jag vill fota. Jag vill inte sitta bakom en dator och läsa på om sökmotoroptimering. Jag har gjort det, och det är inte superkul. När man tänker efter och kommer på att det är bra för affärerna, det är då man får orken att fortsätta. Och visst är det bra om man kan göra allt själv. Seo, bokföring, marknadsföring, branding, fotografera etc. Men det bästa är om alla gör det de är bra på. En kombination av det bästa. Då blir det jäkligt bra. Och passande nog har jag en pappa som sysslar med just SEO, eller sökmotoroptimering som man säger på svenska (SEO är en förkortning för engelska search engine optimization). Han har gett mig tips på vad jag ska göra och hur jag ska göra vissa saker, hur hemsidan ska byggas upp och hur bloggandet ska göras för att vara så effektivt som möjligt.

Första tipset när jag började var att använda WordPress till min hemsida. Det är ganska sökmotorvänligt. Sedan gäller det att få rätt uppbyggnad på permalänkarna. Sedan är det innehåll, mycket innehåll, och därför är en blogg jäkligt bra. Det gäller även att det är bra innehåll, inte bara massa skit. Och så vidare. Jag har inte lärt mig jättemycket, men jag gör vad jag kan. Och jag försöker ständigt lära mig mer. Men framöver kommer jag förhoppningsvis ta emot lite mer hjälp så att jag kommer högre upp på de sökord jag önskar.

Sökmotoroptimering är en av de mest konkurrensutsatta sökorden som finns idag. Och min pappas hemsida www.sokmotoroptimering-seo.se om just sökmotoroptimering ligger på top 10.

Bra jobbat farsan!