Idag köpte jag den nysläppta kameran Canon 5D Mark III från Japanphoto i Skövde. Packade upp den ur kartongen och tog den direkt till en photoshoot ute i skogen med cyklisten Linus Sjöholm och några kompisar. Det blev hur många bilder som helst, prövade med både låga och höga ISO, vidvinkel och tele och allt möjligt, blixt med radiotriggers, allt för att ge den ett ordentligt test.

Den första skillnaden man märker från II:an är hur den är byggd. Skillnaden är inte enorm men den finns där, ergonomin är bättre, några knappar är annorlunda och någon har tillkommit. Menyn är uppdaterad och jag hittar numera ingenting och då jag har lite ändringar på min II:a var det lite extra svårt att fota med III:an idag men jag var ju tvungen att pröva den.

Största skillnaden är väl autofokusen, den är numera mycket rappare vilket är oerhört skönt! Sedan har du två minneskort, CF + SD vilket är bra när man ex. fotar bröllop mm. och vill ha backup. Detta är väl de två uppdateringarna jag tänkt på mest, sedan är den ju förbättrad på många punkter, exempelvis ISO-prestanda, 1 megapixel mer, snabbare, bättre DR etc. etc. Men nog om tekniskt prat, nu antar jag att ni vill se några bilder! 🙂

bilder från nya 5d mark III

För högupplöst version se denna länk.

bilder-fran-nya-canon-5d-mark-iii-fotograf-andre-nordblom-photographer-pictures-from
bilder-fran-nya-canon-5d-mark-iii-fotograf-andre-nordblom-photographer-pictures-from

bilder-fran-nya-canon-5d-mark-iii-fotograf-andre-nordblom-photographer-pictures-from

bilder-fran-nya-canon-5d-mark-iii-fotograf-andre-nordblom-photographer-pictures-from

Nu måste jag sova men ytterligare blogginlägg kommer med all säkerhet under veckan! 🙂