Foto: Anton Persson

Jag tänkte börja med att länka till några inspirerande och sevärda klipp! Den första är en intervju mellan Mattias på Moderskeppet och Stefan Ohlsson och Göran Segeholm, där de tar upp frågan; var och vem man får fotografera?

Klippet hittar du här: Youtube

Peter Souza

Det andra klippet är en dokumentär gjord av National Geopraphic, där man får följa med Obamas fotograf. Han har som jobb att fota allt Obama gör, allt från handskakningar till diskussioner om världens framtid. Riktigt inspirerande och sevärd!

Klippet hittar du här: SvtPlay

Foto: Paul Hansen

Det tredje tipset är en arton minuter riktigt intressant film där vinnarna i förra årets Picture of the Year International talar om vad fotojournalism betyder för dem och vilken makt den har. Detta är nästan ett måste att titta på!

Klippen hittar du här: Del 1, Del 2