Tänkte dela med mig av mina erfarenheter angående Vimmelfotografering!

Har inte jobbat massa helger, men sex kvällar har jag gjort hittills, den sjunde gör jag nu på lördag!

Från början körde jag inställningar som:

Slutartid:1/13
Bländare: f/5,6
ISO: 400-800
Blixten på -1.

Och fick bl.a. dessa bilder:

Och självklart var jag nöjd med första kvällen, att se sina bilder på internet, vart än de befinner sig är ju skitkul! Klubben var också nöjda, jag gjorde första kvällen gratis, och fick jobbet, vilket löper på bra!

Men sen dess har jag kört på inställningar som:

Slutartid: 1/2
Bländare: f/5,6
ISO: 100
Blixten på -1 – +1

Och fått bl.a. dessa bilder:
Jag själv tycker resultatet är mycket bättre på senare tid! Nu kanske jag inte tog de bästa bilderna heller, men det visar ju skillnaden! Jag ser ingen anledning till att ha ett högre ISO-tal än 100. Varför? Längre slutartid, lite starkare blixt. Uppladdningsbara batterier behöver du förr eller senare köpa! Blixten kör jag rakt på med bouncer, men ska nog köra utan på lördag för att prova om det inte är någon skillnad. Dock ser det lite ”coolare” ut, och vem vill inte bli fotograferad av en cool fotograf =) Att överexponera bilderna är också bra, iaf när det är flickor med i bilden. Det raderar märken som finnar, ärr mm, och de ser fräschare ut, vilket uppskattas!

Att ta en öl eller tre (eller fem 😉 ) är inte heller fel under kvällen. För mig underlättar det bara, första kvällen var jag jävligt blyg, vågade inte riktigt gå fram o fråga alla, men sen den kvällen har jag alltid varit med mina polare och förfestat precis som vanligt, bara att jag tagit ~två-tre öl mindre än vanligt! Och det fungerar utmärkt, bilderna blir inte sämre! Jag får festa med mina kompisar, på nattklubben där jag ändå inte tycker om att dansa, och ej heller att slänga ut pengar på dyr svag öl får jag istället göra det jag vill, fota!
De ”nya” bilderna är tagna nu i lördags, och då slant det. Hade inte ätit riktigt ordentligt så blev lite väl full, men bilder fick jag! Man kan ta några öl, men nu blev det lite väl många! Men man lär sig av sina misstag 😉

Jag får 500 kr per kväll, och det är inkl. allt, kvällen, redigering, om jag åker bil eller flyg dit osv.. Självklart får jag gratis inträde, oftast även de kvällar jag inte jobbar (har dock bara varit där en gång som ”privatperson”, men fri bar är lite svårare..

Så ser mitt liv ut som vimmelfotograf! =)

(detta skrevs för en Mingelfoto-trådfotosidan.se, tråden hittar ni här!)