Västsverige – Hållbarhetsklivet 2023

Västsverige – Hållbarhetsklivet -23

2021 och 2022 genomförde Turistrådet Västsverige en bild-kampanj för att hjälpa verksamheter som tänker lite extra mycket på hållbarhet. Turistrådet Västsverige är alltså Västra Götalandregionens verksamhet för att bidra till en hållbar utveckling av den västsvenska besöksnäringen i syfte att marknadsföra destinationen Västsverige, och jag är glad över att de anlitar mig till deras hjälp med bildmaterial.

I år var det alltså dags igen, och även denna gång fick jag i uppdrag att hjälpa fem stycken företag här i mitt närområde. Den här gången blev det en variationsrik grupp verksamheter med olika önskemål och bildbehov. Alla verksamheter lika grymma på sitt sätt! Det roligaste med dessa uppdrag är dels så klart att få hjälpa dem få bättre bildmaterial, men också att komma under skinnet på verksamheterna och lära känna dem bättre och framförallt människorna bakom som kämpar var dag för att göra det bästa för sina gäster.

Mattiasmat, Golfrestaurangen Skövde – Ekhagens Forntidsby, Falköping – Wrågården – Hova Riddarvecka – Balthazar Science Center

Mattiasmat - Golfrestaurangen Skövde

Ekhagens Forntidsby

Wrågården

Hova Riddarvecka

Balthazar Science Center

Turistrådet Västsverige driver också instagramsidorna Västsverige/Westsweden.

Tack för förtroendet!

Vill ni ha hjälp med att skapa något liknande?

Kontakta mig!

Nimoverken

Nimoverken

Nimoverken är världens största tillverkare av torkskåp. Verksamheten startades år 1944 i ett garage i Jönköping. Idag är de drygt 110 anställda och har all produktion kvar i Sverige. Förutom torkskåp tillverkar de även tvättbänkar, tvättlådor, kallmanglar och avfuktare samt diverse produkter till klädvårdsrummet.

Redan 2016 gjorde jag mitt första uppdrag åt Nimoverken då de precis byggt ut sin anläggning i Hova och anordnade öppet hus för allmänheten. Då dokumenterade jag dagen samt flög drönare i den nya produktionshallen och fotade samt filmade deras nya maskin. Lite spännande kommer jag allt ihåg att det var att flyga drönare över en maskin för 20 miljoner.

Hösten 2023 anlitades jag för att ta nya arbetsmiljöbilder från produktionen, jag tog också ett drygt 30 tal personalporträtt samt ett gäng spontana ”behind the scenes” gruppbilder från fotograferingen och slutligen några abstrakta bilder från produktionen som ev används som väggkonst i svartvitt. Här är bara ett litet smakprov av vilka bilder vi tog.

Tack för förtroendet!

Vill ni ha hjälp med att skapa något liknande?

Kontakta mig!

CEJN

CEJN

CEJN är ett ledande globalt nischföretag som tillhandahåller innovativa snabbkopplingslösningar. CEJN erbjuder produkter av hög kvalitet med fokus på prestanda, säkerhet och miljö, vilket säkerställs genom egen produktutveckling och produktion där ständiga förbättringar av processer, teknik och produkter är i fokus. CEJN har 600 anställda världen över och har säljbolag i 17 länder. De har sina rötter i Sverige och första snabbkopplingen uppfanns och patenterades 1955.

Jag kontaktades våren 2023 inför ett nytt produktsläpp där de ville ta fram bilder på den nya luftpistolen 209 in action. Kunden tog själv fram en shootlist och under en heldag i en passande industrimiljö tog vi fram drygt 50st bilder tillsammans på produkten i diverse varianter och miljöer. Även tre korta filmklipp gjordes.

Tack för förtroendet!

Vill ni ha hjälp med att skapa något liknande?

Kontakta mig!

Produktbilder

Produktbilder

Produktbilder kan göras på väldigt många sätt. Skrollar du ner ser du allt ifrån en ren produktbild i studio till produkten i användning, ibland iscensatt i studio men också i sin rätta slutmiljö, ute hos kund. Hur vi ska ta just era produktbilder beror dels på användningsområdet, men också vilken känsla ni vill förmedla. Är det en ren presentation i en butikslösning eller broschyr bland hundratals produkter så passar en ren produktbild likt den nedanför klart bäst, förmodligen med frilagd eller vit bakgrund. Men att bara ha den typen av produktbilder kan också bli enformigt och tråkigt, och därför är en variation att föredra så att ni kan använda rätt bild vid rätt tillfälle. En bild där produkten är in action passar bättre att använda tillsammans i ett reportageliknande sammanhang.

Jag har fotat många produkter hos tillverkaren själv, men det händer något mer när man lyfter det till nästa nivå och fotar, eller filmar, hos slutanvändaren i dess rätta användningsmiljö.

Vill ni ha hjälp med att skapa något liknande?

Kontakta mig!

Handelsbanken Mariestad

Handelsbanken Mariestad

Handelsbanken i Mariestad är det lilla bankkontoret med stor lokalkännedom. Nu må jag vara partisk då jag trots allt är deras kund, men jämfört med ett större kontor så gillar jag att del flesta på kontoret vet om vem jag är när jag ringer till kontoret och behöver deras hjälp. Det sker trots allt inte särskilt ofta, men ändå är jag inte bara ett personnummer för dem. Som den serviceleverantör jag ändå ser mig som så är det något jag går igång på.

Ett val av bank är ett trygghetsval, och jag känner mig trygg i vår relation.

Tack för förtroendet!

Vill ni ha hjälp med att skapa något liknande?

Kontakta mig!

Metsä Tissue

Metsä Tissue

Metsä Tissue har påbörjat en enorm satsning i att bygga ut sin fabrik i Mariestad. De ska dubbla kapaciteten av deras mjukpappersproduktion och projektet resulterar samtidigt en rad förbättringar inom energieffektivitet, bullernivå, vattenförbrukning etc. Samtidigt blir en stor lokal arbetsgivare med detta ännu större. Under byggnationen kommer ca 2000 årsarbetare sysselsättas.

Jag har under 2023 börjat hjälpa dem med kommunikationsmaterial, i stillbild samt film, vid olika event och händelser. Här nedan får ni se några bilder från en tidningsartikel i deras moderbolags kommunikation, samt en snutt från en sommarhälsning från deras VD för internt bruk, men också lite event-fotografering från ett Foundation Stone event som genomfördes i slutet på augusti där de placerade delar av sin tids historia i en tidskapsel som kommer gjutas in i det nya fabriksgolvet. En kul grej som förhoppningsvis kommer öppnas först om ett par hundra år.

Tack för förtroendet!

Vill ni ha hjälp med att skapa något liknande?

Kontakta mig!

Arkitektur

Arkitektur

Vill ni ha hjälp med att skapa något liknande?

Kontakta mig!

ASKO

ASKO

ASKO är ett historiskt varumärke i Sverige, det startade redan 1950 i Vara med en innovativ bondson som ville göra sin mors liv enklare genom att tillverka en maskin som tvättade kläderna åt henne. I mer än 70 år har ASKOs produkter hjälpt människor över hela världen med vardagssysslor med största möjliga miljöhänsyn. Skandinavisk design, kvalité, smarta funktioner och lösningar är ledord i deras verksamhet och här i Sverige, men kanske ännu mer utomlands, är ASKO ett exklusivt varumärke vars kunder har höga förväntningar på en produkt som håller länge, och tack vare designen man vill ska synas i sitt hem.

Jag och min eminenta vapendragare Benjamin Rudström  tog fram två instruktionsfilmer och en lastningsfilm på deras nya diskmaskin DW60. Instruktionsfilmerna visar hur man installerar maskinen med två typer av köksfrontar, medan lastningsfilmen visar vilka funktioner och finesser som finns i maskinen som underlättar ilastningen av din disk. Vi vet väl alla vart instruktionsboken hamnar efter att installationen av produkten är gjord? Nu finns den tack vare oss delvis på YouTube! Lastningsfilmen delades också upp i 16st korta filmer för sociala medier. Perfekt när man har mycket råmaterial!

Tack Ballingslöv Lidköping för att vi fick spärra av, stöka ner, släcka lampor och hållas i era lokaler i ett par dagar!

Hör av dig om ni behöver hjälp med att skapa en film från er verksamhet. De bäddas lätt in på er hemsida, kan användas i sociala medier, linkedin, YouTube etc. Film (och bild) ökar även din synlighet i sökmotorer som Google, och gör att du har större chans att komma högre i sökresultatet.

Tack för förtroendet ASKO!

Vill ni ha hjälp med att skapa något liknande?

Kontakta mig!

Friluftsliv

Friluftsliv

Här har jag samlat friluftsbilder från flera olika fotograferingar. Vissa är från kunduppdrag medan andra är från egna äventyr ute i fjäll, skog och sjö.

Oavsett om du letar arkivbilder för platshållare på webb, är en tillverkare av friluftsprodukter eller letar lifestyle-content till SoMe eller liknande så är du välkommen att höra av dig om du behöver hjälp. Jag har ett stort bildarkiv med bilder som är möjliga att köpa rättigheter till, och självklart hjälper jag er mer än gärna att ta fram unikt material för just er verksamhet. Allt ovan nämnda gäller självklart även rörlig film.

Tillsammans gör vi ert varumärke starkare!

Vill ni ha hjälp med att skapa något liknande?

Kontakta mig!

Arbetsmiljöbilder

Arbetsmiljöbilder

Bilder från er verkliga arbetsmiljö höjer trovärdigheten och skapar en verklig relation till era kunder. Det räcker med att besöka en hemsida där bilderna är köpta stockphotos, alltså generella bilder fotade någonstans i världen i syfte att använda för vem som helst. Jämför känslan på denna sida med en annan vars bilder är tagna från den genuina verksamheten, där miljön känns igen, man ser logotyper och produkter som är hör till verksamheten, du har människor som faktiskt jobbar på plats vilka kunderna kommer möta den dag de kommer i kontakt med er. Här kan jag hjälpa er göra skillnad, och skapa mervärde.

Jag har verktyg och utrustning för att skapa bildmaterial – både stillbild och rörlig film – från alla typer av verksamheter.
Porträtt inomhus, utomhus, flygfoto från luften, över vatten, under vatten, i befintlig miljö, i studiomiljö, you name it.

Det viktigaste för mig är att er marknadsföring når er målgrupp, det är där mitt arbete kan göra skillnad för er verksamhet.

Vill ni ha hjälp med att skapa något liknande?

Kontakta mig!