Arbetsmiljöbilder

Arbetsmiljöbilder

Bilder från er verkliga arbetsmiljö höjer trovärdigheten och skapar en verklig relation till era kunder. Det räcker med att besöka en hemsida där bilderna är köpta stockphotos, alltså generella bilder fotade någonstans i världen i syfte att använda för vem som helst. Jämför känslan på denna sida med en annan vars bilder är tagna från den genuina verksamheten, där miljön känns igen, man ser logotyper och produkter som är hör till verksamheten, du har människor som faktiskt jobbar på plats vilka kunderna kommer möta den dag de kommer i kontakt med er. Här kan jag hjälpa er göra skillnad, och skapa mervärde.

Jag har verktyg och utrustning för att skapa bildmaterial – både stillbild och rörlig film – från alla typer av verksamheter.
Porträtt inomhus, utomhus, flygfoto från luften, över vatten, under vatten, i befintlig miljö, i studiomiljö, you name it.

Det viktigaste för mig är att er marknadsföring når er målgrupp, det är där mitt arbete kan göra skillnad för er verksamhet.

Vill ni ha hjälp med att skapa något liknande?

Kontakta mig!

Lursta

Lursta

Lursta är ett varumärke från Lyrestads Gjuteri, med fokus på hushållsprodukter tillverkade i gjutjärn från deras hållbara produktion.

Tack för förtroendet!

Vill ni ha hjälp med att skapa något liknande?

Kontakta mig!

Prodma

Prodma

Prodma AB utvecklar och tillverkar apparater för kyla, värme och avfuktning åt etablerade varumärken i Electrolux gamla lokaler i Mariestad. De erbjuder även konsulttjänster åt andra bolag.

Webbyrån Oxit tar under 2022 fram en ny webbplats åt Prodma och i samband med det hjälpte jag till att ta fram både stillbilder samt en enklare film från verksamheten. Filmen gjordes främst med hjälp av drönare inne i fabriken. En ganska svår uppgift då det ibland var tajta marginaler mellan produktionen och slangar, elkablar, stolpar etc. för att inte tala om störningarna som det ger när man flyger nära el och metall. En drönare är inte gjord för att flyga inomhus i en fabrik, men vad gör man inte för att få rätt filmmaterial.

Tack för förtroendet!

Vill ni ha hjälp med att skapa något liknande?

Kontakta mig!

Västsverige – Hållbarhetsklivet -22

Västsverige – Hållbarhetsklivet -22

2021 genomförde Turistrådet Västsverige en bild-kampanj för att hjälpa verksamheter som tänker lite extra mycket på hållbarhet. Turistrådet Västsverige är alltså Västra Götalandregionens verksamhet för att bidra till en hållbar utveckling av den västsvenska besöksnäringen i syfte att marknadsföra destinationen Västsverige, och jag är glad över att de anlitar mig till deras hjälp med bildmaterial.

I år var det alltså dags igen, och även denna gång fick jag i uppdrag att hjälpa fem stycken företag här i mitt närområde. Den här gången blev det tre stycken hotell/vandrarhem med olika önskemål om bildbehov, ett upplevelsecenter samt ett ställe med livemusik och mat – alla verksamheter lika grymma på sitt sätt! Det roligaste med dessa uppdrag är dels så klart att få hjälpa dem få bättre bildmaterial, men också att komma under skinnet på verksamheterna och lära känna dem bättre och framförallt människorna bakom som kämpar var dag för att göra det bästa för sina gäster.

Lilla Björkö – Vristulven Äventyrscenter – Lugnås Ekohotell – BriQ Hotell Hova – Norrqvarn Hotell & Konferens

Turistrådet Västsverige driver också instagramsidorna Västsverige/Westsweden.

Tack för förtroendet!

Vill ni ha hjälp med att skapa något liknande?

Kontakta mig!

Västsverige – badkampanj

Västsverige – badkampanj

Turistrådet Västsverige är Västra Götalandregionens verksamhet för att bidra till en hållbar utveckling av den västsvenska besöksnäringen i syfte att marknadsföra destinationen Västsverige. Turistrådet Västsverige driver också vastverige.com samt instagramsidan Västsverige/Westsweden.

Inför kommande höstlov, sportlov etc. ville de ta fram bilder samt rörlig film på glada barn i badhus, och av en tillfällighet genomfördes ett reparationsarbete på delar av Nolhaga Parkbad i Alingsås, vilket öppnade upp för att vi skulle kunna göra en fotografering där utan att få med andra människor på bild.
Under en varm (och fuktig) förmiddag i augusti fotograferade vi därför i flera olika miljöer, samt att jag i samma veva passade på att filma lite för att ha något rörligt material från samma miljö. Filmklippen ska Västsverige använda i sin kommunikation och levererades därför optimerade och oredigerade för dem att jobba med framöver. Kul uppdrag!

Tack för förtroendet!

Vill ni ha hjälp med att skapa något liknande?

Kontakta mig!

thelift

thelift

thelift är en leverantör av skräddarsydda plattformshissar med fokus på design, inredning och komfort. Utveckling och produktion av hissarna sker i Sverige, och kundsegmentet har ett start fokus på att utseendet tillsammans med känslan av komfort är av största vikt. En riktigt snygg hiss helt enkelt.

Fotograferingen av deras hiss på Porschecenter i Linköping gjordes på öppningsdagen, vilket ställde lite krav på flexibilitet då det var full fart med iordningställandet inför premiärkvällen. Flyttlådor, städpersonal, elektriker, skyltmontering osv. Allt hände samtidigt som jag skulle fotografera en hiss utan folk.

Här levererades stillbilder samt filmklipp för att bygga upp en mediabank för framtida marknadsföring.

Tack för förtroendet!

Vill ni ha hjälp med att skapa något liknande?

Kontakta mig!

Riwall

Riwall

Riwall är ett familjeföretag från Sjötorp med en lång historia av båtbyggnation och propellerservice från 1960-talet. Kanske har du någon gång sett, eller tom åkt i en Riwall 26 t.ex? Eller så har det där stenröset som du så väl vet vart det är plötsligt flyttat på sig i sjön, då är det Riwall du ska höra av dig till och skicka in din propeller för att få tillbaka densamma, fast som ny.

2022 ville de medverka på en branschmässa och då togs beslut om att göra en film för att visa hur en reperation av en propeller går till. Klicka igång filmen nedan om den inte går igång automatiskt – och glöm inte sätta på ljudet samt bästa kvalité via kugghjulet!

Hör av dig om ni behöver hjälp med att skapa en film från er verksamhet. De bäddas lätt in på er hemsida, kan användas i sociala medier, linkedin etc.
Varför inte blanda med en presentation så att filmen får en berättarröst?

Tack för förtroendet Riwall!

Vill ni ha hjälp med att skapa något liknande?

Kontakta mig!

Barcelonas arkitektur

Arkitektur

2014 åkte jag till Barcelona, en stad jag aldrig varit i tidigare. Jag hade bara fotograferat åt mäklare i tre år så intresset för arkitektur hade visserligen startat, men inte mer än så. Vad jag kanske inte visste innan var att Barcelona har en av världens häftigaste arkitektur, med Gaudi i spetsen med ett flertal av de “häftigaste” byggnaderna, varav La Sagrada Familia kanske är den främsta av dem. Vi bodde alldeles i närheten av kyrkan, men gick aldrig in, det räckte att stå med gapande mun utanför.
Här är bara ett fåtal av alla bilder jag tog under resan, och jag hoppas att jag kan åka dit igen snart. Kanske för att gå in för fotograferingen lite mer än att bara ta bilder i farten som jag gjorde 2014?

Är du arkitekt, byggmästare, hustillverkare eller liknande och behöver hjälp med bilder?

Hör av dig!

Vill ni ha hjälp med att skapa något liknande?

Kontakta mig!

Elektronikhuset

Elektronikhuset

Elektronikhuset i Mariestad hörde av sig i samband med framtagande av en ny hemsida. De är en för allmänheten en ganska anonym verksamhet, med stor kompetens hos de ca 20 anställda, och detta vill de visa bättre med deras nya hemsida och bildmaterial. Jag följde med en halvdag och fotade on location på lite olika platser och arbetsmiljöer, och på den korta tiden fick vi ihop ett rejält antal bra bilder som de kommer ha god användning av framöver!

Tack för förtroendet!

Vill ni ha hjälp med att skapa något liknande?

Kontakta mig!

Elaflex

Elaflex

Nästa gång du tankar bilen, kolla vad det står för företagsnamn på pistolmunstycket på slangen. Chansen är stor att det står Elaflex där då de är en ledande internationell tillverkare av tankningsutrustning och anslutningar till känsliga vätskor. Elaflex är ägarbolaget till Manntek som jag gjort många uppdrag åt genom mina 11 år som fotograf.

Uppdraget bestod av att ta fram 4 stycken filmer på deras produkt in action i nordiskt kargt klimat. Den första dagen filmade vi i Aitikgruvan, Skandinaviens största dagbrott och en av Europas största koppargruvor. Bla. deras gruvtruckar tankas med Elaflex slang och koppling och det var detta vi ville få med på film. Gruvtruckarna är enorma med en laststorlek på 330 ton(!), och jag med mina 182cm nådde ungefär upp till halva däckets höjd, då förstår ni storleken på dessa monster.

Elaflex mining equipment

Klicka på knappen eller bilden till höger för att kolla in filmen på youtube.

Gruv-film
Elaflex coupling

En annat område de tillverkar produkter för är LPG, gasol. Här var det slangen som var i fokus och kombinationen sandgrop + snö gav filmen en skön känsla.

Elaflex LPG equipment

Klicka på knappen eller bilden till höger för att kolla in filmen på youtube.

LPG-film
Elaflex slang

Sista kvällen skulle vi tajma två stycken flygplan som kom in. Fasta tider, ingen möjlighet att ändra på saker, omtagningar, vi visste inte exakt från vilket håll planet gick in för landning eller hur de åkte exakt. Då gäller det att lägga upp en strategi som funkar i alla lägen. Som så ofta tidigare filmar vi hos slutkund, där de använder produkterna in action, och därför har man bara en chans. Ute på fartyg till havs, på flygplatser, i hamnar (se här från deras dotterbolag Manntek) etc. Ett öppet sinne och flexibel utrustning är a och o för att lyckas i dessa lägen. Ofta tar vi stillbilder samtidigt, snabbt byta läge på kameran och knäppa några stillbilder och tillbaks i filmläge igen. Ibland alldeles för stressigt, men det räcker oftast att få något “halvbra” som man kan göra något av då de sällan får bra material från användningen på något annat sätt.

Elaflex aviation equipment

Klicka på knappen eller bilden till höger för att kolla in filmen på youtube.

Aviation underwing-film

Elaflex aviation equipment

Klicka på knappen eller bilden till höger för att kolla in filmen på youtube.

Aviation overwing-film
Elaflex overwing

Tack för förtroendet!

Vill ni ha hjälp med att skapa något liknande?

Kontakta mig!