André Nordblom - Om mig

Fotograf André Nordblom

Jag är en ”skandinavisk” fotograf med utgångspunkt i Mariestad.  Jag har specialiserat mig på arkitektur, interiör & exteriör, flygfoto samt bröllop. Att låta någon få återuppleva en stor händelse genom bilder, text och musik är något jag brinner för, och vad passar inte bättre då än bröllop? Med skandinavisk fotograf menar jag att jag gillar rena, minimalistiska bilder. Jag arbetar gärna med raka linjer och vårt underbara naturliga ljus som vi har här uppe i norden. Dock är jag inte rädd att gå emot reglerna om jag skulle känna att det passar. Allt handlar om känslan, där och då.

Utomlands pratar man om ”golden hour”, tiden då solen står lågt vid soluppgång och solnedgång. Här uppe har vi den i stort sett hela vintern. På sommaren blir det tvärt om, då har vi knappt något mörker och gyllene timmen befinner sig så tidigt eller sent att de flesta av oss sover. Vi skandinaver är kända för vår design, för vårt formspråk och hur vi är. Jag är inte unik, jag är en av oss. Fotar jag människor, bröllop exempelvis händer det oftare än sällan att jag låter människorna smälta in i miljön och gärna vara en liten del av det stora. Minimalism är ett ord som passar rätt bra på min stil. Förmodligen har det att göra med vår storslagna natur vi har här i Norden som jag är så inspirerad av.

Utöver detta fotar jag mycket åt företag, det kan vara allt från personalbilder till produktbilder till film på tillverkningsprocessen, ja egentligen allt ni behöver till er marknadsföring, online eller till broschyrer, eller internt. Jag har inga problem med att resa och åtar mig jobb världen över. Jag har ingen studio i Mariestad utan fotar ute på fält, hos er, i en lokal vi ordnat till fotograferingen eller utomhus.

Är det något annat du undrar över? På bloggen har jag skrivit mycket om min resa som fotograf och ung företagare. Hittar du ändå inte det du söker får du gärna kontakta mig!

Med vänlig hälsning,
Fotograf André Nordblom